Taas vinkkejä terveyden hoitamiseen tarjolla!

Moikka!

Täällä on nyt hetken aikaa ollut hiljaisempaa, mutta tänään siihen tulee taas muutos! Blogi jatkuu terveysongelmien hoitamisesta ja niiden tunnistamisesta entistä ehompana! Meillä oli hieman vaikeuksia löytää sopivaa ylläpitäjää, mutta kiitos Neutechin webhotellipalvelulle, saimme sivut taas pystyyn! Mikäli joku kaipaa siis ammattilaisten jakamia ilmaisia vinkkejä siitä, kuinka pysyä terveenä ja kuinka hoitaa jo olemassa olevia terveysongelmia, kannattaa tätä sivustoa alkaa taas seuraamaan ;). Lisäksi käsittelemme klinikkamme tapoja poistaa terveysongelmia ja haittoja sekä ohjeita siihen, kuinka kannattaa valmistautua, mikäli jonkinlainen terveydenhoidollinen operaatio on tulevaisuudessa edessä!

Influenssan pääkipu

Pääkipu voi liittyä influenssaan

Kausiluontoista apua

Voitaisiinkin aloittaa tämä juttusarja käsittelemällä sairauksia ja terveysriskejä, jotka riittyvät erityisesti talvikauteen ja yleensä silloin jyllääviin influenssa-aaltoihin! Vaikka influenssat eivät normaalille, terveelle ihmiselle ole yleensä erityisemmin vaarallisia, voivat ne jo valmiiksi sairauden heikentämille, lapsille, raskaana oleville tai vanhuksille olla erittäin rankkoja ongelmia, joihin kannattaa suhtautua todellakin tosissaan! Influenssa kun ei koskaan yleensä tule yksin, vaan mahdolliset jälkitaudit ja heikentyneen vastustuskyvyn johdosta tulevat muut lisäsairaudet voivat tehdä influenssaa sairastavasta todella heikon!

Onneksi influenssan voi välttää melko helposti hyödyntämällä tervettä järkeä sekä normaalia hygieniaa. Kertaus on opintojen äiti, joten käydään läpi asioita, joilla voit helposti minimoida riskiä siitä, että sairastut influenssaan ja parantaa vastustuskykyäsi:

Liiku tarpeeksi jotta vastustuskykysi säilyy ainakin ennallaan tai mielellään paranee influenssakautta kohti. Terve ja hyvin voiva keho sairastuu huomattavasti huonommalla riskillä kuin huonossa kunnossa oleva. Päivittäin tulisi harrastaa jonkinlaista hyötyliikuntaa ja useamman kerran viikossa vähintään tunnin verran kerrallaan hikiliikuntaa. Perinteiset harrastukset, kuten juoksulenkit, kuntosali tai vaikkapa pyöräily ovat erittäin hyviä tapoja välttää influenssatartunta!

Muista pestä kädet aina kun siihen on vain tilaisuus. Jos kuljet vesihanan ohi kaksikymmentä kertaa päivässä, kannattaa kädet pestä silloin kaksikymmentä kertaa. Vaikka tämä voi tuntua turhalta ja jopa veden hukkaamiselta, niin mikäli sairastut ja tarvitset lääkkeitä, on se paljon rasittavampaa itsellesi, vastustuskyvyllesi sekä luonnolle, kun joudut käyttämään lääkkeitä, kuin se, että peset hieman ylimääräisiä kertoja käsiäsi päivässä. Tämän lisäksi luonnollisesti normaali käsien pesu ennen ruokailua, sen jälkeen, sisältä ulos tullessa sekä aamuin ja illoin korostuu, eikä niitä sovi unohtaa!

Käsien pesu

Käsien pesu on tärkeää!!

Nuku riittävästi joka yö. Aikuinenkin tarvitsee vähintään seitsemän tuntia, mielellään kahdeksan, unta yössä, jotta keho kerkeää levätä ja palautua päivän koitoksista ja latautua tarpeeksi seuraavaa päivää varten. Kun keho saa riittävästi lepoa, pystyy se myös taistelemaan huomattavasti paremmin eri sairauksien bakteereja ja viruksia vastaan. Muista ettet ole kone vaan ihminen!

Syö monipuolisesti eri ruoka-aineita, ja varmista että saat riittävästi vitamiineja, hivenaineita ja ravinteita, joita kehosi tarvitsee! Varsinkin vitamiinien saanti korostuu talvella, kun keho joutuu taistelemaan muitakin vaikeuksia, kuten auringon puutetta vastaan. Hedelmät, vihannekset ja kala ovat varsin hyviä keinoja talvella taata riittävä vitamiinien ja rasvahappojen saanti, mutta myös terveysvalmisteisiin kannattaa turvautua, jos et ole täysin varma, onko ruokavaliosi tarpeeksi kattava ja monipuolinen. Talvella kannattaa myös sisällyttää erityisesti teejuomat, marjat, eri superfoodit ja inkivääri ruokavalioosi. Näillä lisillä saat paljon antioksidantteja, joilla on oleellinen merkitys vastustuskykysi kannalta. Liian ankara ei itselleen kuitenkaan saa olla, vaan terveellisen ruokavalion kultainen ohjenuora pitää tässäkin: kaikkea riittävästi kohtuudella!

Jos kuitenkin sairastut influenssaan, kannattaa jo parin päivän jälkeen hakeutua lääkärille. Osaava hoitohenkilökunta takaa varmasti sen, että parannut mahdollisimman nopeasti ja oikeilla keinoilla. Kun influenssa hoidetaan kerralla kunnolla pois, mahdollisten jälkitautien riski pienenee ja kehon vastustuskyky palaa yleensä ennalleen tai jopa hieman paremmaksi, kuin se oli ennen influenssaa!

 

Lähteet:

Terveyskirjasto

Wikipedia

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.