Viikonloppuloma virkistää mieltä ja kehoasi

Nyt mennäänkin sitten vähän erilaisella linjalla, josta joku voisi ajatella, ettei tämä niinkään liity terveyteen. Päinvastoin, mielen ja kehon virkeys ovat tärkeimpiä asioita henkilökohtaisen terveytesi kannalta!

Ah, viikonloppu tulossa! Facebookissa näkee tekstejä ”perrrjantai, perrrrjantai”. Jess! Elämä alkaa kun perjantai tulee, ja elämä loppuu viimeistään sunnuntai-iltaan.
Mistähän tämäkin johtuu? Moni lähtee raskaan työviikon jälkeen hurvittelemaan, tanssimaan, ja ottamaan juomaan itsensä mukavammaksi, kuten sanotaan. Vedetään siis kännit. Valvotaan aamu neljään tai aamu viiteen, ehkä ollaan oltu jatkoilla vielä, eli valvotaankin aamu seitsemään. Ja muistetaan tämä – ollaan oltu koko viikko töissä, jolloin keho tarvitsisi palautusaikaa. Kuitenkin valitsemme monesti jatkaa kehon rääkkiä näillä edellä mainituilla tavoilla. Lauantaina on krapula, ja ehkä vielä vähän sunnuntainakin, varsinkin, jos on vielä lauantaina lähdetty jatkamaan huuruista perjantai-iltaa. Sitten se kuolema iskee viimeistään sunnuntai-iltana. Toinen kuolema maanantaina. Ehkä vielä tiistainakin, ja keskiviikkona alkaa tuntumaan, että kyllähän tästä vielä palautuu. Torstaina on ihan huippufiilis, etenkin koska tietää, että perjantai on tulossa! Perjantaina se ilo vasta irti onkin! Ja koko rumba alkaa uudestaan…

Jos joskus haluaisit kokeilla jotakin muuta, antaa kehollesi hetken levon tästä oravanpyörästä, ja saada enemmän energiaa viikonlopun aikana, ennemmin kuin menettää energiaa, niin miksi et kokeilisi viikonloppulomaa! Jos olet parisuhteessa, voit yllättää poika-tai tyttöystäväsi matkalla. Jos olet sinkku, tee matka yhdessä kavereiden kanssa. Eikä yksinmatkustaminenkaan ole kiellettyä! Se vasta rauhoittaakin mieltä.

Kynttiläillallinen

Mikä olisi ihanampi tapa rentoutua, kuin romanttinen kynttiläillallinen?

Helsinki

Milloin viimeeksi olet käynyt pääkaupungissamme? Luonnollisesti siellä asuvia henkilöitä ei lasketa tähän kysymykseen. Pääkaupunkimme tarjoaa erittäin paljon mielenkiintoisia aktiviteetteja, vaikkapa Helsingin oman escape roomin tai sitten hienon ravintolan muodossa! Kannattaa siis ehdottomasti miettiä myös Helsinkiä vaihtoehtona!

Kotimaassa matkailu

Kukapa ei nauttisi matkasta aina välillä? Suomen sisällä on edullista matkustaa, kun nykyään tietty punaisen värinen linja-autoyhtiö tarjoaa bussimatkoja erittäin edullisesti, ja eräs toinen vihreällä logolla firma alensi juuri hintojaan, jolloin ei junallakaan matkustaminen ole enää kovin kallista. Itseasiassa yllättän edullista! Etenkin kesällä on mukava lähteä myös autolla kruisailemaan, ja Suomessa on paljon nähtävää suvena. Kun on nähnyt myös muuta maailmaa, voidaan helposti todeta, että Suomen luonto on yksi kauneimmista maailmassa. Runsas ja vehreä, rauhallinen ja soljuva, täynnä jokia ja järviä.
Suomen luontoon lähteminen on ehkä yksi paras tapa virkistää omaa mieltäsi ja kehoasi, ihan vaikka vain menemällä sinne. Se voi olla vaikka sama kaupunki. Mikset vaikka pick-nick omalla paikkakunnallasi, jossain, missä on luontoa. Kuule lintujen äänet, tuulen puuskahdus, kuule oman mielesi rauhoittuvan, ja annan sielusi levätä. Pelkkä ajatuskin tästä saa sinut rauhoittumaan.

Kylpylät

Toinen hyvä vaihtoehto on kylpylät. Ne on kohtuuhintaisia, ja naapurimaamme Virossa on vieläkin halvemmat hinnat. Viroonkin ehtii helposti esim. lauantai aamusta, sitten päivällä lounas, iltapäivällä ulkoilua, ehkä kaupungilla käyntiä ja shoppailua, illalla kylpylään ja illallinen, yksi hyvä pitkä yö, ja sunnuntai oletkin jo paljon virkeämpi!

Kylpyläloma

Kylpyläloma rentouttaa

Maailman huippumenestyvät ihmiset varaavat tietoisesti aikaa kalenteristaan juurikin tämäntyyppisille matkoille. He lähtevät ikäänkuin tahalteen matkoille, sillä tietävät, että suuret oivallukset tulevat usein täysin muualla, kuin siellä kotona tai töissä. Ne oivallukset tulevat juuri, kun olet tekemässä jotakin asiaa josta tykkäät, täysin yllättäen, kun mieli ja keho ovat rentouneet, eikä niitä ”pakoteta” miettimään. Se voi olla vaikka laskettelumäki jossa tämä tapahtuu, koska yleensä se on paikka, jossa luovuus kasvaa.

Jos mietit, ettet tarvitse mitään oivalluksia, niin ei se haittaa. Tuo kuitenkin kertoo sen, mikä voima sillä on, että lähtee, vaikkapa vain yhdeksi viikonlopuksi pois normaalista ympäristöstään. Se antaa sekä keholle että mielelle voimaa, ja se auttaa jaksamaan.

Kuinka arvokas loma voi olla?
Jos mietit, että onko sinulla riittävästi rahaa, niin mieti mieluummin niin, että onko sinulla varaa olla jättämättä jotakin reissua väliin, sillä se reissu saattaa vaikuttaa ratkaisevasti omaan hyvinvointiisi. Jos sinulla ei ole varaa lähteä ulkomaille, niin sekään ei haittaa. Viikonloppureissut ovat yhtä hyviä, ei se keho tai mieli varsinaisesti tiedä missä olet, se keskittyy tuntemaan.

Ota siis haaste itseäsi varten – tee jotakin, mikä saa sinut tuntemaan, että maanantaikin on hyvä päivä, eikä elämä lopu sunnuntaihin. Sunnuntaina elämä itseasiassa vasta alkaa.