Mitä luontaishoitoja kannattaa kokeilla?

Mitkä luontaishoidot ovat kokeilemisen arvoisia?

Luontaishoitoja on olemassa monenlaisia. Osa niistä on kaikille tuttuja, suosittuja ja ehkä toimiviakin. Osa taas on uusia tai monille tuntemattomia ja vähän ehkä kyseenalaisiakin. Kuitenkin on monia luontaishoitoja joita kannattaa kokeilla ja niistä on hyötyä. Niillä siis voi oikeasti parantaa tai saada jonkin ongelman kehossa kuntoon. Niistä onkin tullut yhä suositumpia ja moni kokeilee niitä. Usein käy niin, että kun kerran on saatu hyvä kokemus, niin luontaishoidossa aletaan käymään säännöllisesti. Luontaiset hoidot eivät paranna niin kuin lääketieteelliset hoidot, mutta niitä voi käyttää muun hoidon tukena.

Mihin luontaishoidoista on apua?

Sanotaan että luontaishoidoista on apua moniin vaivoihin. Niiden luvataan auttavan lähes kaikkeen. Yksi suosittu vaiva johon haetaan niistä apua, ovat vaihdevuosivaivat. Koska kaikki naiset eivät halua käyttää hormonilääkitystä, kun vaihdevuodet iskevät niin osa kokeilee oireisiin luontaishoitoja. Hormonilääkkeissä onkin paljon sivuoireita ja niiden on tutkittu aiheuttavan jopa syöpää ja aivohalvauksia sekä muita vakavia oireita. Jos vaihdevuosioireiin löytyy apua luontaisemmista keinoista, niin miksipä niitä moni ei kokeilisi. Luontainen hoito voi tarkoittaa myös oikeaa ruokavaliota ja liikuntaa. Nekin jo yksinään auttavat vaihdevuosioireisiin. Lisäksi löytyy monia luonnon omia ravintolisiä, jotka auttavat oireisiin.

Luontaishoidot ovat usein sellaisia, joilla saadaan poistettua stressiä, uniongelmia ja muita henkisiä oireita. Samalla kun tällaiset ongelmat poistuvat niin on usein voi myös fyysisesti paremmin. Luontainen hoito on siis parantavaa ainakin tällä tavalla. Usein rentoutuminen luontaisilla hoidoilla on jokin tietty rentouttava tuoksu ja hieronta.

Luontaisilla hoidolla saadaan myös vilkastettua aineenvaihduntaa ja parannettua vastustuskykyä. Hidas aineenvaihdunta aiheuttaa helposti lihomista. Myös kilpirauhasen vajaatoiminnassa yksi oire on hidas aineenvaihdunta. Tätä oiretta voi siis yrittää parantaa, jos sairastaa kilpirauhasen vajaatoimintaa. Hyvä vastustuskyky ei ole kenellekään pahaksi. Varsinkin jos on jatkuvasti sairaana, niin kannattaa kokeilla saada apua luontaishoidoista.

Luontaishoidolla yritetään parantaa monia muitakin oireita mm. raskauteen liittyviä, sydänoireisiin liittyviä ja niitä kokeilee moni lapsettomuuttakin kärsivä. Niitä kokeilee myös moni migreenipotilas ja reumaa sairastava. Jos on jokin sairaus, niin kannattaa selvittää löytyisikö apua luontaisista menetelmistä. Koska luontaisista hoidoista on apua, niin moneen oireeseen niin mitään kattavaa listaa ei löydy valmiina vaan jokainen voi itse selvittää löytyisikö niistä apua omaan ongelmaan.

Aistikokemus ja tuoksut

Luontainen hoito on usein jokin aistikokemus tai tuoksu. Eteeristen öljyjen tuoksu voi rauhoittaa, tuoda hyvän mielen ja rentouttaa. Hajuaisti on siis yksi tärkeä osa luontaisia hoitoja. Esimerkiksi basilikan tuoksuinen öljy kirkastaa ajatuksia, helpottaa päänsärkyä ja henkistä väsymystä. Eukalyptus myöskin kirkastaa ajatuksia sekä viilentää tunteita sekä rauhoittaa ja tasapainottaa mieltä.

Erilaiset hieronnat

Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia eli refleksologia on suosittu luontaishoito

Erilaiset hieronnat ovat yksi ehkä tärkein osa luontaisia hoitoja. Aromaterapialla voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa mm stressistä ja liikarasituksesta johtuvia vaivoja, lievittää kipuja sekä helpottaa lihasjännityksiä kehossa. Aromaterapian hieronnassa siis yhdistetään tuoksut ja hieronta. Siitä voi olla apua myös kuukautiskipuihin ja unettomuuteen.

Luontaisiin hoitoihin kuuluvia hierontoja ovat myös mm. Shiatsu-hieronta, Intialainen päähieronta sekä vyöhyketerapia. Vyöhyketerapiassa hierotaan ja painellaan eri kohtia jalkateristä ja käsistä. Painellaan siis tiettyjä kohtia, joista on yhteys kehon eri osiin. Esimerkiksi jos on pääkipua niin siihen auttaa kun painelee jalkapohjasta sellaista kohtaa josta on yhteys päähän.

Energiahoito

Energiahoito on myös yksi luontaishoito. Siinä hoitoja koskettelee kevyesti kehon eri kohtia ja tässä sanotaan energian virtaavan potilaaseen. Hoito auttaa mm. väsymykseen, stressiin ja erilaisiin lihas-ja kiputiloihin.